VI UTMANAR FAMILJER ATT VARA AKTIVA

Ett nytt samarbete mellan Strong Viking och Kompan ska påverka tendenserna till stillasittande lekar och uppmuntra människor att vara aktiva på ett roligt och socialt sätt med nya spännande hinderbanor för offentliga platser.

10 APRIL, 2017 – Nu för tiden spelar barn hellre på sina smartphones än leker utomhus med sina vänner. Med Family Obstacle Run uppmuntrar vi föräldrar och barn att vara utomhus mer för att träna och ha roligt tillsammans som tidigare (innan världen blev digital).

 - Samarbetet med KOMPAN ger familjer en perfekt möjlighet att träna för våra evenemang i förväg med hela familjen. Tillsammans gör vi familjerna mer vältränade och uppmuntrar dem till att vara mer utomhus, säger Erwin van Haren som är marknadschef för Strong Viking.

Lek- och träningsutrustningstillverkaren KOMPAN inleder ett 3-årigt avtal med hinderbaneorganisatören Strong Viking. KOMPAN lanserar under våren ett nytt koncept för allmänheten, att kunna erbjuda hinderbanor i den offentliga miljön som är kostnadsfritt för användaren. Experter från Strong Viking var med under produktutvecklingen, och resultatet har blivit en säker, utmanande och rolig design som passar alla åldrar och förmågor. De nya hindren kommer att användas vid årets Strong Viking Family Runs i Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Hinderbanor började som militär träning, men användes senare också vid extremtävlingar för idrottare. Redan från början har hinderbanor inspirerat många människor – både gamla och unga. Inspiration skapar intresse, så på senare tid har hinderbanorna konstruerats för att passa alla slags deltagare, inklusive barn.

Hinderbanor är en perfekt aktivitet för familjer. De utmanar och utvecklar fysisk kondition, självförtroende, mod, viljekraft, beslutsamhet och mental styrka. Föräldrarna fungerar som förebilder, hjälper barnen genom hindren och lär dem hur de ska passeras.

– Träna tillsammans, träna med barnen och lär dem att en aktiv livsstil är en rolig livsstil, säger Rob Boogmans som är chef för KOMPAN Fitness Institute.

1499337917_press-release-obstacle-course.jpg

Upplev hinderbanorna med din familj under följande datum:

27–28 maj, Amsterdam (NL)

4 juni, Frankfurt am Main (DE)

9–10 september, Nijmegen (NL)

17 september, Roskilde (DK)

Om KOMPAN

KOMPAN har som uppdrag att skapa fladare och hälsosammare samhällen. Det gör vi genom att stimulera fysiska aktiviteter, lärande och social samverkan i de lösningar vi erbjuder. I över 45 år har KOMPAN designat unika leklösningar åt sina kunder. Det har alltid varit KOMPANs önskan att barn och ungdomar ska behålla glädjen och hälsofördelarna med att vara i rörelse när de blir vuxna. Med friska och glada vuxna som förebilder kommer framtidens barn att vara mer benägna att följa deras exempel – och därmed skapa ett pågående arv med ett rörligt liv. KOMPANs lösningar är utvecklade för att alla människor och samhällen ska kunna dra nytta av lek och rörelse. www.kompan.com

Om Strong Viking

Strong Viking är den största organisatören av hinderbanelopp i Europa, med 18 evenemang 2017 fördelade över fyra länder. Förutom de vanliga Strong Viking-evenemangen (7 km, 13 km och 19 km) anordnar de också hinderbanelopp för familjer i Danmark, Tyskland och Nederländerna. Strong Viking har vunnit flera utmärkelser, inklusive Best European Obstacle Run Series och flera utmärkelser för ”Bästa hinder”, ”Bästa familjelopp” och ”Bästa lera”. www.familyobstaclerun.com – www.strongviking.com

Mer information

KOMPAN Dennis Petersen, marknadschef, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. +45 9136 5518

Strong Viking Erwin van Haren, marknadschef, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. +31 (0)64 56 38 589

Related News