Tucker Family Park i Australien

SKAPAR MERVÄRDE I OMRÅDET

Familjen är viktig och ett nav i samhället för att skapa en gruppsamhörighet. Det uppmärksammade utvecklarna för en ny stad i Queensland i Australien redan innan arkitekterna startade sitt jobb. Tidigt i planeringsstadiet var det viktigt att det inte bara skulle vara en lekplats utan en kontaktpunkt i samhället Bentwood Forest. Resultatet blev en lekplats med ett utomhus träningsområde integrerat så att fler kunde dra nytta av platsen. Nästan viktigast var miljön som skapades, att alla enkelt kan vara tillsammans som en familj. Att skapa en sådan centrerad plats i samhället var precis vad utvecklarna ville, och idag lockar platsen till sig familjer till det nybyggda bostadsområdet.

Tidlös design

Barndomen är som en tickande klocka och är en dyrbar tid som försvinner, men utvecklarna av Brentwood Forest har märkt att viljan att leka har ingen åldersgräns. De vuxna som tittar på sina lekande barn på Tucker's familjelekplats kan inte motstå lusten att prova själva, särskilt inte den massiva tunnelrutschbanan.

Leka för barn är en blandning av kul och spänning och att testa sina personliga gränser. Utvecklarna på KOMPAN sätter ständigt nya gränser och ökar säkerheten. Den tio meter långa klättringsfärden till Corocord Quad Cube Tower öppningen har visat sig vara en stor frestelse för många - bra design är tidlös.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Tucker Family Park, horizontal section 2.jpg

Tucker Family Park, horizontal section 1.jpg

Tucker Family Park, horizontal section 3.jpg

Ett hälsosamt samhälle inkluderar träning och gemenskap.

Formgivarna och arkitekterna bakom den nya stadsutvecklingen av Brentwood Forest observerade andra samhällen och noterade det spontana begäret som fanns av att träna ute i det fria. De såg genast ett sätt att skapa en naturlig motivation till att träna genom att placera in en KOMPAN-träningsplats i stadens planer.  

Träningsutrustningen med magnetic bells, pull up bars,  suspension trainers, step ups och mycket mer attraherade snabbt en lojal skara av engagerade följare, från individer till organiserade grupper. Platsen blev en klubb utan medlemskap, men med lojala deltagare från gryning till skymning.

Medan barnen leker på lekplatsen bara några meter bort, kan föräldrarna göra det bäst av tiden och träna på högkvalitativ träningsutrustning från KOMPAN.

 

Det har blivit en knutpunkt i samhället. Vi har fått fantastisk feedback från alla olika användare i parken  och det har blivit en naturlig samlingsplats i området. 

Peter MacLeod

Utvecklingschef, AVID Property Group

Tucker Family Park i Australien

Queensland, Bellbird Park 4300, Australia

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section