Tree Top Walk

En trädkoja i trädtopparna

Att leka i en trädkoja i det högsta trädet är något många av oss kommer ihåg från när vi var barn. Det heliga utrymmet där inga vuxna fick komma in och där utsiktsplatsen höll oss sysselsatta i flera timmar.Tree Top Walk erbjuder just det till dagens barn!

Tree Top Walk är full av utmanande aktiviteter. Barnen kan klättra längs ekorrens utmanande väg och känna den härliga framgångs­känslan när de når trädkojans topp. När de är uppvilade kan de ta sig över från ett lekhus till ett annat och känna den svindlande känslan av att gå i en transparent reptunnel långt ovanför marken.Till slut kan de åka ner för den svängda rutschbanan och se dagsljuset lysa genom de runda fönstren på rutschbanans tak innan de börjar om från början.

Tree Top Walk är så högt upp att titta ner när man leker är lite skrämmande, men det är också det som är så roligt för barnen. Tree Top Walk är en riktig eye-catcher. Den tar uppmärksamheten från alla som finns runtomkring - både barn och vuxna. Fasaden är av genuint Robiniaträ som ger strukturen ett fint och naturligt utseende vilket gör att den antingen smälter in i omgivningen eller sticker ut i en urban miljö.

 

 

 

Treetop_sammensat.jpg

När kundanpassat blir standard

En kund från Queensland, Australien ville skapa ett unikt landmärke och en lekplats för de nyetablerade i staden Aura. Inspirerad av en personlig semester i Queensland där många äldre träd fanns, så föddes idén att skapa något som skulle ge barnen i Aura en känsla av att klättra upp i de högsta träden och nå trädtopparna.

Drömmen var att skapa strukturer så höga som träden och återskapa glädjen att leka i en trädkoja som många vuxna idag minns med stor glädje från sin barndom. Syftet var att utmana barnen och ge dem en spännande, men säker, erfarenhet av att leka i en trädkoja högt uppe i trädtopparna.

KOMPAN Design Studio i Berlin tog kundernas önskemål och idéer och utvecklade en lösning som passade kundens behov. Nedan finns lekplatsen från Aura - den färgglada staden. Denna lekplats blev inspirationen till Tree Top Walk som är en standardlösning som har alla unika egenskaperna som Aura Tree House Playground. Ett landmärke med hissnande lek på hög nivå tillgänglig för alla.

 

Vi tog verkligen rekommendationerna som KOMPAN gav oss angående lekvärdet. Barnen älskar rutscharna och repbroarna. 
Jag tror det är känslan av att det är lite läskigt som gör att det är så roligt. 

Shaun Egan

Designansvarig på Aura Playground Projektet

Related News