Välj lägre koldioxidutsläpp med KOMPAN

Vi gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen genom att välja produkter som antingen är gröna från start eller gjord gröna.

Vi bär alla ansvaret för att minska koldioxidutsläppen för en ljusare framtid för våra barn. Enligt FN måste vi minska utsläppen med 45% innan 2030 för att hålla oss under en temperaturökning på 1,5 grader.

I vår bransch kommer mer än 80% av koldioxidutsläppen från råvarorna. Därför har vi valt att ta oss an utmaningen och vårt mål är att tillsammans med våra leverantörer utveckla nya hållbara råvaror.

Som ett resultat kan KOMPAN nu leverera hela lekplatser som antingen är Born Green eller Made Green.

Born Green-produkter är tillverkade av naturens eget byggmaterial: trä från hållbart skogsbruk. Därför kommer de naturligt med mycket låga koldioxidutsläpp. Made Green-produkter görs gröna eftersom de är gjorda av återvunnet material som avfall från havet, begagnade textilier, matförpackningsavfall, begagnade plastpåsar m.m. Våra nya GreenLine-redskap är Made Green och minskar koldioxidutsläppen med 50% jämfört med samma redskap från 2014 (beroende på vilken produkt som valts).

Det innebär att du nu kan göra ett grönt val när du köper en lekplats.

Framtidens cirkulära lekplatser

KOMPAN har byggt den första av många cirkulära lekplatser. Vi använde avfall från havet, konsumentåtervunnet plast- och textilavfall. Och lekplatsen är lika rolig som de alltid varit i KOMPAN.


Gröna nyheter

Våra material 

Vi levererar lekplatser gjorda av material som antingen är gröna eller gjort gröna av oss.