StuyTown Fitness Playground

Det innovativa utomhusgymmet aktiverar hela New York City

Hur tillgodoser du pensionärernas, studenternas och de arbetande mammornas behov? På Stuyvesant Town på nedre östra sidan av Manhattan i New York City, gör man det med utomhusträning.

StuyTown ville modernisera det gemensamma offentliga utrymmet för att aktivera invånare i alla åldrar. Ett asfaltparti som användes till rullskridskohockey omvandlades till en modern utomhuslekplats och träningsplats.  

Klicka för att se videon.

Få dig själv att må bra

Motion och frisk luft är en naturlig och universell formel  för att må bra. 

Med ett stor engagemang kan du hålla dig i form på ett gym, men egentligen saknar du den delen som verkligen gör att du känner dig välmående - naturen. Solen i ryggen, brisen i ditt ansikte, och till och med regnet gör att du känner dig uppfriskad.

Bilda dig en egen uppfattning och lyssna till vad  Stuy Towns invånare tycker!

Design för att modernisera samhället

StuyTown Fitness-lekplats kombinerar ny innovativ utrustning med det mest populära träningsaktiviteterna för att skapa en utomhusaktivitetsplats som kan motivera och utmana människor i alla åldrar och förmåga.

Utrymmet är designat med fyra zoner, var och en fokuserar på en specifik aktivitet med antingen hög eller låg intensitet. En 1/12 mil lång promenad eller löpslinga omringar de fyra zonerna för att göra aktivitetsplatsen komplett.

Aktiviteterna – Cross Training, kardio, styrketräning och hinderbaneträning - gör det möjligt för människor att utveckla sin balans, styrka och uthållighet med hjälp av en komplett kroppsträning.

Det är inte bara ett utrymme där människor kommer för att träna själva utan en plats dit du tar dig med hela familjen, vänner och grannar för att umgås.

En undersökning genomfördes tre månader efter installation för att mäta effekten av det nya och kreativa initiativet för att uppmuntra en aktiv livsstil. Nu finns resultatet av 6 dagars observation och 161 intervjuer samlade i en undersökning om utomhusträning som är tillgänglig helt gratis. 

>>Go to research (in English)

Fysisk

Emotionell

Ett attraktivt ställe att bo på

StuyTown är en oas, en liten by i mitten av New York City som kombinerar en stadskänsla med moderna, urbana bekvämligheter. När invånarna bad om en utomhusträningsplats visste ledningsgruppen att de var tvungna att skapa något som var både visuellt tilltalande och funktionellt för alla typer av användare eftersom fritidsaktiviteter är avgörande för invånarnas välbefinnande. Träningsplatsen passar perfekt just för att den är universell och anpassad för alla typer av befolkningssammansättningar.

Läs mer om StuyTowns vision av deras VD, Rick Hayduk i videon nedan.

Rör dig efter dina förutsättningar

Denna typ av utomhus fitness plats har så många möjligheter. Människor kan träna hinderbaneträning, gymnastik, allmän träning eller bara ha kul och vara aktiv tillsammans med familj och vänner. Utrustningen kombinerar enkelhet med hög funktionalitet, så det är både intuitivt och kan vara utmanande på alla träningsnivåer. Diagram och app hjälper dig att komma igång.

Läs mer om utomhus fitness och dess fördelar i denna intervju med Sarah Pierce, Fitness Director of Oval Fitness.

En unik design i New York

Tanken bakom träningsplatsen var att samla så mycket som möjligt på en ganska rymlig yta för att maximera aktiviteterna för många olika typer av användare. Att kombinera traditionell gymutrustning så som en stationär cykel med nya innovativa lösningar som möjliggör både individuell och gruppträning har öppnat upp för en helt ny typ av social träning.

I den här videon lär du dig mer om designen av arkitekten som står bakom projektet, Gail Wittwer-Laird, Landskapsarkitekt på Starr Whitehouse.

Utomhus gymutrustning har funnits länge men har inte varit organiserat eller designat som vi har gjort här.

Gail Wittwer-Laird

Landskapsarkitekt

Starr Whitehouse

StuyTown

Manhattan, New York 10009, USA

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section