UTEGYM I TRÄ – ROBINIA FITNESS FRÅN KOMPAN


Vill du bygga ett utegym i trä som lämpar sig för nästan alla träningsformer och lockar användare från alla åldersgrupper och med olika förutsättningar?  KOMPANs gymutrustning i trä är tillverkad av det slitstarka robiniaträt.

Robiniaträ är en av de mest lämpliga träslagen för utomhusgym eftersom denna sorts trä har sina egna naturliga konserveringsmedel och oljor, vilket gör den ytterst motståndskraftig mot den betydande inverkan från väder och vind. Detta säkerställer att ditt utegym i trä inte enbart är högst funktionellt och en fröjd för ögat utan även att det behåller detta suveräna utseende i flera år framöver. På grund av dess slitstyrka och höga resistens är vår utegym-utrustning i trä gjord av robinia så gott som underhållsfri och kan hålla i många år i utomhusmiljö.

Vår portfolio innefattar träningsutrustning i trä för utegymmet från två träningsformer som har varit populära sedan 70- och 80-talet – nämligen street workout och hinderbanor. Genom åren har den typiska utrustningen för dessa träningsformer varit känd för att ha ett urbant stål-utseende. Men med KOMPANs Robinia Fitness linje har vi gjort de produkterna tillgängliga i trä vilket gör det möjligt att passa in dina föredragna träningsredskap för street workout och hinderbanor i skogsgym, parkgym och andra naturinspirerade fritidsområden. 

Om man vill erbjuda träning och lek på samma område har vi även ett brett sortiment av lekutrustning i Robiniaträ. Detta möjliggör byggandet av en naturlekplats som passar in perfekt bredvid ett utegym i trä. 

14 Produkt(er)

Högkvalitativ träningsutrustning i trä för utegymmet

Lockade av den friska luften, vackra naturliga omgivningar och tillfället att träna söker sig allt fler människor världen över utomhus för att vara aktiva. Oavsett om du vill att ditt utomhusgym i trä ska passa in i en naturlig omgivning eller om du vill bringa naturen till ett urbant område så är robiniaträ det rätta valet. Robiniaträ är mycket starkt och hållbart material med en mycket hög nivå av naturliga oljor. Därmed lämpar sig denna träsort speciellt väl som slitstark träningsutrustning som är så gott som underhållsfri och hållbar i många år. Varför inte lägga till känslan av träd och trä när du ska klättra i klätterställningen?

KOMPANs gymutrustning i trä för utomhusträning

Idag tillverkar vi våra två produktlinjer för utomhusgym i trä på jämförbar nivå med utrustning man skulle finna inomhus – nämligen hinderbanor och street workout. Hinderbanan är designad för att glädja människor av alla åldrar och förmågor. Den utmanar och utvecklar både mental och fysisk styrka. Anpassningsbara svårighetsgrader gör att den fungerar för både ung och gammal – och för såväl vältränad som otränad. En hinderbana, ett mål – men många vägar som leder dit. Armgång, även känt som monkey bars, är en populär utmaning på hinderbanor, tack vare det flertal av övningar den erbjuder. Förutom att klättra tillåter den även utrymme för åtta personer att utföra pull-up övningar eller att fästa träningsband vid den för att få en full-body workout.

 

 

Street workout linjen av produkter erbjuder ett omfattande fitness system baserat på calisthenics. Dessa produkter ger en enorm grad flexibilitet i varje liten del av utrustningen, men ju större anordningen är desto större är möjligheterna. Street workout utrustning är också perfekt för pop-in övningar, eftersom det inte krävs särskilt mycket planering för att skapa ett komplett cirkelträningspass. Combi 5 Robinia kombinationspaketet innehåller alla nödvändiga element för att du ska kunna skapa kompletta träningsprogram utomhus. Med tio olika stationer i en erbjuder detta paket en överlägsen street workout och calisthenics upplevelse

.

 

Hållbar och certifierad utomhusutrustning i trä

Robiniaträt och furut avverkad för våra produkter kommer från hållbart skogsbruk. Detta innebär att trät som används är uppvuxet för avverkning, och odling såväl som avverkning kontrolleras noggrant. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här. Dessutom använder vi på KOMPAN trä från FSC-certifierade källor.

Skräddarsy ditt utegym i trä

Inga två projekt är varandra lika och vi vet att varenda ett av våra kunders krav måste mötas till punkt och pricka. Just därför kan alla våra produkter skräddarsys för att passa perfekt för dina önskemål. Kontakta oss om du vill bygga utegym i trä – vi kan skräddarsy lösningen till dina preferenser.

 

 

Vill du bygga ett komplett utegym? Utforska våra kompletta lösningar för utomhusträning eller bygg ditt eget utomhusgym från grunden genom att använda våra konditionsträning-, styrketräning-, cross training- eller multisport utrustningslinjer. Bygger du ett utomhusgym för äldre människor? Då hittar du rätt utrustning i vår Stay Fit produktlinje.

Vanliga frågor

1) Fungerar utegym?

Trots att många utomhusanläggningar är marknadsförda som gym så erbjuder de inte träningsredskap för vikt- eller motståndsträning utan snarare för att förbättra rörligheten. Denna betydande åtskillnad har skapat en negativ image för idén om utegym, vilken porträtterar dem som ineffektiva, åtminstone jämfört med inomhusgym. Emellertid har vi på KOMPAN utvecklat sanna utegym-redskap som är lämpliga för både high-volume calisthenics och styrketräning. Och det senaste tillskottet till vår produktlinje är precis dessa produkter gjorda av tåligt och långlivat robiniaträ. Dessutom ger utomhusgym fördelen att man kan vara ute i naturen och njuta av frisk luft, vilket instängda och ibland fullpackade inomhusgym inte tillåter.

2) Är trä ett bra material för träningsredskap utomhus?

I regel är många hållbara hårda träslag perfekta för utegym redskap. Dock har vi, genom forskning och över 50 års erfarenhet funnit att robiniaträ är ett av de mest slitstarka träslagen för de flesta typerna av utomhusutrustning, vilket även bekräftas av extern forskning. Vi använder robiniaträ genomgående i alla våra produktserier, i tusentals projekt världen över, varav alla försäkrar oss om att detta är ett kvalitetsmaterial.

Förutom det naturliga utseendet och känslan väljs robiniaträ också ofta för att det är ett mycket starkt och långvarigt material med en mycket hög nivå av naturliga oljor. Därför skapar robiniaträ mycket slitstarka utegym som är så gott som skötselfria och kapabla att hålla i många år.