Street Workout


Street Workout för Underbar Hälsa

Produkterna inom Street Workout är utåt sett enkla, men erbjuder ett mycket omfattande träningssystem baserat på gymnastik. Genom att använda stänger av olika storlek och i olika formation, position och höjd kan deltagarna försöka utföra samt förbättra sig i övningar som exempelvis pull ups eller den extrema utmaningen ”human flag”.

Systemet startar med den enkla Combi 1 i täten och växer sedan genom fyra ännu mer utmanande variationer till den fullt inkluderande Combi 5. Varje nivå är en inbjudan att komma i form genom individuell eller social interaktion. Med gymnastik tar du alltid ett av de viktigaste träningsredskapen med dig, din kropp. Genom att använda den som motvikt finns flertalet övningar att utföra med parallella stänger, pull up och push up stänger, bänkar och specialutrustning som Overhead Ladder eller Incline Press.

35 Produkt(er)

Street Workout kan vara mer än bara träning – utrustningen och miljön är en öppen inbjudan för grupper. Gruppaktiviteter kan ordnas av organiserade tränare eller skapas genom nya vänskaper etablerade till följd av grannskap eller delade intressen.  

Vanliga frågor om gymnastik och Street Workout

Vad är gymnastik?

Det är en av de äldsta kända organiserade formerna av träning. Alexander den stores arméer och Spartanerna praktiserade det. Gymnastik är en form av träning som involverar stora muskelgrupper genom att springa, stå, putta på och dra och samtidigt använda kroppsvikt som ett verktyg eller motvikt. Det engelska ordet för gymnastik (Calisthenics) kommer från antika Grekland och betyder vacker styrka.

Hur många olika kombinationer av utrustning behöver vi för ett helt träningspass?

Gymnastik baseras på enkelhet och varje utrustning har en enorm flexibilitet. Däremot innebär en omfattande installation också desto större möjligheter. Street Workout är perfekt för enskilda träningsmoment, men med lite mer planering kan utrustningen även användas till pass med cirkelträning.  

Vilken Street Workout-utrustning är den mest användbara?

Det är en svår fråga eftersom ett ordentligt träningspass kräver variation för att fullföljas. Däremot är pull up-stänger och parallella stänger inte något som vanligtvis påträffas i den verkliga världen. 

Kan Street Workout utföras i alla väder?

Till största del, ja. Ytan anses lämplig för alla väder och utrustningen är bara oanvändbar i extrema väderförhållanden. Exempelvis kan värme och kyla möjligtvis försvåra vid användande av stålstänger och stålstolpar och mycket snö på ytan kan begränsa. 

Vilken yta är bäst?

Det är nödvändigt att ha en yta som dämpar rörelsen att landa. Flexotop™ är platt och slät och torkar snabbt eftersom det är en öppen yta.


Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.