Ramsden Park

Gammalt möter nytt på den kundanpassade lekplatsen

Landskapsarkitekten bakom den nya lekplatsen i Ramsden Park Toronto hade en vision att skapa något nytt och spännande genom att inkludera något gammalt. I början avsåg hon att integrera både stadens arv och några tidstestade favoriter från den befintliga KOMPAN-lekplatsen. Den nya lekplatsen har gula färger och teman från Torontos tegelhistoria och har flera av de tidlösa lekprodukterna från den gamla lekplatsen, som den ikoniska Gunghönan. Efter att ha varit till stor glädje under många år så är de första revolutionerande fjärdergungorna fortfarande i fint skick och har blivit en del av den nya lekplatsen.

En park full med lek för alla åldrar

Om du passerar Ramsden Park mitt på dagen är den full av familjer. Parkens nya lekplats har lekzoner som erbjuder åldersanpassad lek för alla barn. Det stora skräddarsydda Corocord tornet är placerat mitt på lekplatsen och drar till sig de äldre barnen. Att klättra genom det oändliga nätet av rep erbjuder en rolig utmaning som har den ultimata belöningen med en snabb resa ner på rutschen. På resan upp i Corocord-tornet finns en näthinderbana som erbjuder vertikal klättring och utveckling av balans- och koordination.

Olika fjädergungor och gungbrädor i lekfulla mönster ger barn i alla åldrar timmar av rolig gunglek, antingen ensam eller med vänner. Supernovan erbjuder en rolig utmaning för större barn genom en bra "spin off" med vänner.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

RamsdenPark_ClimbingNet.jpg

RamsdenPark_Bridge.jpg

RamsdenPark_Seesaw.jpg

Vi är flitiga användare av KOMPAN lekutrustning. Du kan anpassa den, vilket är riktigt bra, och  när den väl är installerad vet man att den håller i minst 30 år framöver.

Leslie Morton

Partner, PMA Landskapsarkitekt

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.