Parc Monceau

Parken i mitten av Paris är en plats att koppla av och ha kul på.

KOMPAN lekplatsen i Parc Monceau i Paris passar verkligen in i omgivningen. Om arkitekten som ansvarade för parken från 1800-talet levde idag, Louis Carmontelle, skulle han blivit jagad av KOMPAN. Hans syn på rekreationsutrymme och hur människor kan få ut det mesta av ett offentligt utrymme, är en spegling av dagens designers. Barnen i Paris 8:e Arrondissement skulle hålla med. Lekplatsen är ett värdefullt tillskott till parken som tidigare var ett tillhåll för olika typer av grupperingar.


Kolla in videon nedan.

 

Rolig lek i en park i Paris

Parc Monceaus lekplatsen har ett högt nyhetsvärde för barn som är vana att klättra i trappor i sina närliggande lägenheter. Karusellerna, vippgungorna och gungorna introducerar en annan slags rörelse, och det kupolformade klätternätet ger barnen utrymme att utvecklas och uttrycka sig på en helt annan nivå. Lekplatsen är indelad i olika zoner som fokuserar på ett visst lekvärde. Det finns en plats för småbarn att vara på och en plats för de äldre barnen att vara mer vilda på. I den offentliga parken, Parc Monceau, kan hela familjen ha roligt.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Social play in Parc Monceau

Imaginary play in Parc Monceau

Det är nödvändigt ... att behålla den charm som man möter ... och att förnya den steg för steg, så att besökaren i sin själ kommer att ha en önskan om att återvända till trädgården varje dag och önska ha den helt för sig själv. Den sanna konsten är att veta hur man behåller besökarna, genom en variation av olika objekt.

Louis Carmontelle

Konstnär, författare och arkitekt, talare om parkdesign år 1773.

Parc Monceau i Paris

Île-de-France, Paris 75008, France