Om Corocord

Som uppfinnare av Spacenet och pionjärer inom replekbranschen har Corocord varit den globala ledaren och erkända specialisten inom unik repkontruktion med högt lekvärde i över 45 år.

Resan började i Berlin på 70-talet, när den berlinska arkitekten Conrad Roland utvecklade Corocord Play Spacenet - en verklig uppfinning baserad på en patenterad repnätsstruktur med åtkomst från alla fyra sidor, som erbjöd fantastiskt tredimensionellt lekvärde åt en mängd barn på samma gång. Från komplett koncept till den perfekta och handgjorda produkten - det kreativa Corocord-teamet har uppfunnit och utformat innovativa leklösningar för många olika åldersgrupper och användargrupper under åren.

Idag står Corocords lösningar som uttrycksfulla arkitektoniska skulpturer och magiska attraktioner på lekplatser över hela världen. Transparensen av leknäten gör att de passar in i alla miljöer, med en estetiskt tilltalande design. De beskrivs ofta som verkliga sevärdheter och till och med som fantastiska moderna konstverk. Nätstrukturen håller för en mängd barn samtidigt och öppnar upp oändliga möjligheter för interaktion och lek, som att klättra, gunga, åka, hoppa, studsa och balansera. Corocords ingenjörer har lagt särskild uppmärksamhet på ergonomi och säkerhet, så föräldrar kan lita på att klättring i Corocord-nät är helt överlägsna när det gäller att utveckla fysisk aktivitet i en säker lekmiljö.

 

Dessutom har näten särskilda repkonstruktioner som har härdats genom en process som utvecklats av Corocord:

Polyesterhöljet har induktivt smälts på varje repbit, så att efter att inledande friktion har tagit bort fibrerna på ytan återstår en hårdare polyesterbeläggning för att skydda varje repbit. Härdade Corocord-rep erbjuder enastående slitstarkhet och ett behagligt grepp, och används endast för repnät som tillverkats av Corocord.

Vare sig du vill ha ett Jellyfish-torn i en solig park, den vilda Net Twister i en äventyrslekpark eller den fina Dream Catcher på en grön äng utvecklar Spacenet-uppfinnarna på Corocord, unika lekidéer för projekt runt hela världen.

DEN LÄNGSTA ERFARENHETEN

Fyra decennier av kunskap och erfarenhet byggs in i Corocords lekstrukturer. Vi är passionerade när det gäller design och kvalitet, vilket gör att vi engagerar oss i de minsta detaljerna för att ge våra kunder de bästa produkterna och lösningarna. Feedback från experter inom barnomsorg och utbildning, landskapsarkitekter och engagerade personer som arbetar med samhällsutveckling samlas för att proaktivt främja vår produktinnovation. Vi är kontinuerligt engagerade i att skapa gladare och hälsosammare samhällen!

 

horizontal2.jpg

DE MEST INNOVATIVA

Efter Spacenet, vår första unika innovation, har vi under decennier utvecklat helt nya och innovativa lösningar för att barn ska få leka: Skywalk, Curly Loops och de fantastiska Domes, eller Parkour och våra hinderbanor är bara några exempel på vår förmåga att utveckla och erbjuda nya sätt att leka på. Vi erbjuder kunder och barn över hela världen originell design, kvalitet och de genuina fördelar som Corocord-produkterna ger.

horizontal3.jpg

BÄSTA LEKREDSKAPEN FÖR BARNS UTVECKLING

Barnens välbefinnande är det ultimata målet. Det är vår mission att erbjuda fantastiska lekredskap som stimulerar deras sinne, kropp och själ. Barn behöver utrymme för fantasi och utmaningar för att växa och utvecklas. Att klättra på en Corocord-ställning erbjuder en tredimensionell lekupplevelse och är en oändlig resurs för att utforska gränser med vänner på ett lekfullt sätt.

inclusive.jpg

INKLUDERANDE

Om man ska inkludera alla användare får man räkna med alla. Transparensen av Corocord gör att personer i alla åldrar och tillstånd kan kommunicera och interagera visuellt — över höjder och avstånd. Från repens greppdiameter till ingångens öppning har varje detalj universellt ergonomiskt utformats för att passa många och olika användare. Vi håller oss till KOMPAN-filosofin: På en inkluderande lekplats kan alla leka tillsammans med något.

horizontalstandard.jpg

DE HÖGSTA STANDARDERNA

ISO 9001-certifikatet säkerställer den högsta nivån av kvalitet. Vi efterlever permanenta internationella säkerhetsrutiner enligt EN1176 (Europa), AS (Australien), ASTM och CSA (Nord- amerika), och övervakas av erkända säkerhetsinstitutioner såsom TÜV och IPEMA. För optimal säkerhet har alla Corocords standardprodukter i denna katalog ett TÜV-certifikat. Kritiska delar tillverkas alltid av mycket tåligt stål. Stora repnätsstrukturer har utrustats med säkerhetsfunktioner som ger dubbel och trippel säkerhet.

horizontal4.jpg

EN LIVSLÅNG SERVICE!

Många produkter från andra leverantörer kommer och går, medan Corocords repstrukturer består. Det sägs att våra strukturer bara blir bättre med tiden. Baserat på hög kvalitet och slitstarkhet erbjuder vi marknadsledande garantier och livslång service och support — närhelst du behöver det. Du kan räkna med oss!

Vårt kompletta sortiment av COROCORD produkter