Nu är det dags att få fart på pulsen!

KOMPAN lanserar nu en ny och innovativ träningscykel för utomhusbruk som är framtagen både för att uppmuntra människor som inte är så vana vid träning till en aktiv livsstil och för att utmana de mest krävande träningsentusiaster.

Möjligheter till motion bör finnas tillgängliga överallt och motivera människor att träna närhelst det finns ett ledigt ögonblick i vår hektiska – men samtidigt inaktiva – vardag. Den nya träningscykeln från KOMPAN har tagits fram för att passa var som helst utomhus och den är tänkt att inspirera människor att komma igång med sin träning och ge motiverande träningspass som gör att man gärna kommer tillbaka.

Nu finns det inga fler ursäkter – sätt igång, bränn kalorier, ha roligt och håll dig frisk.

Stationär träningscykel för utomhusbruk

Cykling är en av de populäraste formerna av konditionsträning. Det är lätt, väldigt effektivt och samtidigt säkert. Ett träningspass på cykel har låg påverkan på lederna och med en stationär träningscykel finns heller inga problem att hålla balansen.

Träningscykeln från KOMPAN kombinerar en hållbar konstruktion med funktioner som man vanligtvis bara hittar på professionella motionscyklar för inomhusbruk. Därigenom kan cykeln användas både på oövervakade offentliga platser och på specifika områden för utomhusidrott.

Användaren kan justera sadelns höjd och cykelns motstånd efter sin personliga kroppsbyggnad och konditionsnivå. Och för första gången någonsin på en träningscykel för utomhusbruk går det att följa träningspassets trampeffekt, tramphastighet (kadens) och kaloriförbrukning, vilket gör att användaren kan jobba på att förbättra sina resultat och nå sina personliga mål. 

Nu är det faktiskt möjligt att hålla ett cykelklass utomhus – är du sugen på att vara med?

Cykelns funktioner och konstruktion

BikeFrames.png

Cykelram i två olika utföranden

Välj antingen en stadscykel med bekväm upprätt sittställning och lågt insteg eller satsa på en sportcykel för en mer framåtlutad sittställning.

PatentPendingTechnology.png

Patentsökt teknik

Genom en innovativ automatisk drivfunktion anpassar cykeln på ett intelligent sätt motståndet efter tramphastigheten – det går lätt för nybörjare och tungt för vältränade.

MultiHandleBar.png

Handtag med flera olika grepp

Handtaget går att hålla på flera olika sätt för olika åkstilar. Det finns dessutom plats för en skärm (tillval), två flaskhållare och hållare för telefon och läsplatta.

OptionalScreen.png

Skärm (tillval)

7-tums LCD-färgskärm med pekfunktion, tillverkad av vandalsäkert glas, som ger omedelbar information om hastighet, avstånd, kadens, watt och kaloriförbränning.

Uppkopplad cykelträning

Motivation är nyckeln till framgång när du ska uppnå dina träningsmål. Det ska vara roligt att träna och det är därför KOMPAN-cykeln inte bara handlar om att trampa runt med pedalerna. Skärmen (tillval) ger en extra dimension åt träningen genom att ge användaren feedback och information under cykelpasset, men även cyklar utan skärm har denna möjlighet.

Appen KOMPAN Cardio erbjuder samma funktionalitet som skärmen och mycket mer därtill. Genom appen kan användaren ansluta till cykeln via Bluetooth, få tillgång till instruktionsfilmer och motiverande videoklipp, spara träningsresultat och dela dem med externa plattformar, som Strava, Apple Health och Google Fit. Dessutom kan KOMPAN Cardio anslutas till appar som Vescape och Zwift, där användare kan spelifiera sina träningspass, cykla längs virtuella vägar och tävla mot cyklister från hela i världen.

Genom den uppkopplade träningsupplevelsen kan användaren varje vecka komma tillbaka till något nytt.

Appen KOMPAN Cardio app finns att hämta från App Store och Google Play från och med den 1 april.

Varför konditionsträning är så viktigt

En bra kondition är kopplat till en bättre chans att få ett långt och friskt liv med hög funktionell kapacitet – inte bara fysiskt, utan även mentalt.

Vid vissa sjukdomar är aerobisk träning bland det mest effektiva man kan företa sig för att minska symtomen eller vända sjukdomsförloppet.

Aerobisk träning kan utföras på ett tidseffektivt och motiverande sätt när den sker på träningsutrustning som har stöd för lämpliga intensitetsalternativ, vilket är fallet med träningscykeln från KOMPAN.

På samhällsnivå är investeringar som förbättrar befolkningens kondition mycket kostnadseffektiva.

--> Läs hela vitboken från KOMPAN Fitness Institute för att få reda på mer

--> Få fem tips för en bra konditionsträning

Cykeln är intelligent, så om du är i dålig form eller ovan att träna är det bara att sätta dig och börja trampa så får du exakt den arbetsbelastning du behöver. Om du i stället är en vältränad idrottare så anpassas cykeln efter denna profil och du får en tuff och högintensiv träningsupplevelse.

Morten Zacho

KOMPAN Fitness Institute

Gjord för utomhusbruk

Cykeln är utvecklad och byggd för att klara av att stå utomhus, vilket kan vara en rätt fientlig miljö till följd av dåliga väderförhållanden och risken för vandalism. Material av hög kvalitet har valts för samtliga delar – från handtaget till pedalarmen – för att säkerställa att cykeln alltid är i gott skick, även efter intensiv användning på oövervakade offentliga platser.

Det finns två monteringsalternativ att välja mellan, ytmontering och nedgrävd montering, och med dessa alternativ kan du montera cykeln var som helst. Det krävs ingen särskild markbeläggning på platsen och eftersom träningscykeln är självförsörjande på el behövs det inte heller någon strömförsörjning.

Cykeln är certifierad av TÜV SÜD enligt EN 16630 och uppfyller kraven i ASTM F3101. Dessutom är cykeln certifierad av UL enligt UL 1647 och CSA C 22.2 nr 68.

Se videon för att få en teknisk genomgång av cykeln.

Lär dig mer om träningscykeln
1 Left Section
2 Right section

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section