Nya Robinia lekstugor

KOMPAN utökar sin naturlek med mysiga lekstugor

För att ge de yngsta barnen en mysig och behaglig lekupplevelse görs de nya Robinia lekstugorna något mindre och mer öppna än vad man vanligtvis ser i traditionella lekstugor. Detta gör att lekstugorna kan erbjuda timmar av dedikerad och social lek för barn med alla förmågor, redan från 6 månaders ålder.

Inkluderande design som standard

Robinia lekstugor välkomnar barn med alla förmågor. Lek på marknivå i och runt om gör att barn som använder rullstol eller kryckor har möjlighet att på lika villkor delta i leken. För att ge en extra trygghet för barnet kan en vårdgivare och vuxen lätt interagera med barnet genom den öppna designen.  

Förbättrar språk och sociala färdigheter

Utformningen på disken uppmuntrar till dramatisk och utforskande lek. När barnen leker t.ex. ”affär” eller ”kock” praktiserar de sina språkliga och sociala färdigheter, vilket i slutändan förbättrar deras övergripande kognitiva och kreativa utveckling.

NRO415_DK_PlayingFront_web.jpg

NRO415_DK_Preschool_HandWindow_web.jpg

NRO415_DK_PlayingInside_web.jpg

En lekstuga är mysig och bekväm, speciellt för de minsta. Och erbjuder timmar av dramatisk utforskande lek som tränar sociala förmågor och språkutvecklingen.

Jeanette Fich Jespersen

KOMPAN Play Institute

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section