Robinia klätterställningar i trä


Ett modernt klätterträd fullt av utmaningar och skoj

Vi kommer alla ihåg det där speciella klätterträdet som vi älskade som barn. Vi älskade det inte för att det var lätt, utan för att det var svårt. En klätterställning i trä kan skapa samma fantastiska känsla för barn som bor i urbana områden där tillgången till träd är begränsad. När barn klättrar högt får de en känsla av framgång. Steg för steg förbättrar barnet sin självkänsla. Längs vägen utvecklar barnet också sin koordination, vilket senare hjälper barnet att lära sig läsa.

Viljan att klättra börjar redan innan barn börjar gå men blommar ut till fullo först när barnet börjar i skolan. Om en sexåring får syn på några lågt hängande grenar kommer hen garanterat att vilja klättra. Med KOMPANs klätterställningar och klätternät i trä behöver du inte hålla tillbaka dem. En klätterställning i trä tillfredställer precis samma behov, och utvecklar samma egenskaper, fast på ett säkert sätt.

En klätterställning i trä från KOMPAN kan placeras både fristående eller som komponenter på en naturlekplats. Produkter som dubbelt klätternät, balanspålar och balansnät i trä kan enkelt kombineras med exempelvis vår balansutrustning i trä för att skapa en rolig och utmanande hinderbana för lekplatsen.

 

 

 

11 Produkt(er)

Vilken klätterställning i trä ska jag välja?

Det finns några faktorer att överväga när man väljer vilken klätterställning i trä man ska inkludera på sin lekplats:

  • Kvalitet - Trä och rep som håller länge och i alla klimat är en god investering, framförallt när det rör sig om klätterställningar. Utrustningen kommer att användas flitigt av många klättrande barn. KOMPANs Robiniaträ samt rep och nät tillverkade av UV-stabiliserad Polyamid med inre stålkabelförstärkning, mer än lever upp till dessa krav.
  • Storlek - Hur många barn ska kunna leka samtidigt i klätterställningen eller klätternätet i trä? Viss utrustning i vårt sortiment så som Jungle Dome låter två hela skolklasser leka samtidigt medan mindre produkter som det lilla klätternätet låter två barn klättra samtidigt.
  • Budget - KOMPAN erbjuder ett brett sortiment av klätterställningar för naturlek som passar olika budgetnivåer. Utmaningen och variationen som klätterställningar i trä erbjuder gör dock att alla produkter ger ett mycket stort lekvärde.

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.