En hinderbana för barn skapar rörelse på lekplatsen


Djungellek i stadsmiljö

Våra hinderbanor i trä är en utmaning som barn i alla åldrar och med olika förmågor kommer att vilja ta sig an. Med hjälp av de noggrant designade och varierade lösningarna nedan kan du skapa en komplett hinderbana för barn, även känt som motorikbanor. 

En stor variation av att balansera, gunga, klättra och krypa är roligt för barnen och tränar såväl grundläggande fysiska förmågor (t.ex. balans) som sociala färdigheter. Balanssinnet är viktigt för att koncentrera sig och för att kunna sitta still. En lekplats med hinderbana låter barnen där leka ”inte nudda mark” vilket tränar deras förmåga att vänta på sin tur, ta hänsyn och att samarbeta.

 

9 Produkt(er)

En perfekt introduktion till träning

En hinderbana låter barn leka ute och tränar upp deras vighet, en förmåga som är mycket användbar i hela livet. Det är ingen slump att KOMPANs motorikbanor i trä påminner om övningar som finns med i hinderbanor för vuxna eller andra gymrörelser. De fungerar nämligen som en perfekt introduktion för barn till nöjet med att träna och klara av fysiska utmaningar. På så sätt kan de leda till ett ihållande träningsintresse och en genomgående sund livsstil.

Robinia obstacle course category 3.jpg

 

Man kan med fördel bygga en hinderbana på en lekplats med annan lekutrustning, speciellt sådan i trä. En hinderbana för barn som finns bredvid annan lekutrustning uppmuntrar nämligen barn att förknippa träning med lek, vilket gör träningen mer lustfylld.

Om man vill lägga till fler enskilda moment till sin hinderbana i trä, än de som finns i lösningarna ovan, kan man ta en titt bland KOMPANs klätterställningar i trä eller balanslek i trä. Man kan självklart även kombinera de olika paketen ovan fritt för att exempelvis skapa en lite längre hinderbana på en skola.

Robinia obstacle course category 1.jpg

 

Andra spännande komponenter i en hinderbana för barn är våra näthinderbanor som även de kan kombineras med lösningarna ovan.

En skolas hinderbana kan även låta äldre barn agera förebilder för de yngre, så att de när de blir äldre också vill testa på motorikbanan på skolan.

Robinia obstacle course category 2.jpg


Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.