Robinia gungor och gungställningar i trä


Nya klassiker i trä

Gungan är en klassiker på lekplatsen och vi levererar gungställningar i trä av högsta kvalitet. Idag är gungor mycket mer än ett enkelt lekredskap av trä, stål och kedjor byggd för en person. I vårt sortiment kan du både hitta det populära Örnnästet och Cocowave Repgunga. KOMPANs Femgunga gör en nytolkning av det klassiska gungandet med en pentagonformad gungställning i trä, vilken låter upp till fem barn gunga in och ut från mittpunkten samtidigt, medan de kan se och uppmuntra varandra. 

En gungställning i trä passar in perfekt på lekplatser med naturinslag och deras form och struktur skapar ett varmt intryck. När barn gungar tränas balans, rörelsekoordination och rumsuppfattning. Färdigheterna är avgörande för förmågan att t.ex. bedöma avstånd, sitta stilla i skolan och navigera runt i trafiken på ett säkert sätt.


Gunga+trä = naturligt roligt!

Att gunga är en otroligt populär lekplatsaktivitet och det är inte ovanligt att barn stannar på en gunga i 20, 30 och ibland 40 minuter! Barnet utvecklas jämsides med gungan. Från att gunga i en blöjsits, till att puttas på av en förälder, för att sedan kunna gunga på egen hand och slutligen gunga tillsammans med kompisar på en kompisgunga eller CocoWave repgunga.

NRO9xx_swing-combination_with-children_Borgholm_SE_USE.jpg

Ett av de mer självklara inslagen på en naturlekplats är en gungställning, trä är då det uppenbara materialvalet. Robiniaträ är det material som föredras för KOMPAN naturlek och så även för Robinia gungställningar i trä.

Robiniaträdet är lite av en naturens triumf. Det kan växa i mager jord, bidrar med kväve till andra plantor samt O2. Träet anpassar sig väl till stadsområden och pryder idag många gator och städer. När robiniaträ fälls regenereras stubben snabbt och ett nytt träd växer fort upp. Användande av robiniaträ är därför mycket miljövänligt.

Robiniaträ är mycket starkt och avvisar naturligt svamp och insekter. Det är därför det perfekta materialet för hållbara naturleksredskap.

Vart ska man börja?

Vad letar du efter? Som utgångspunkt bör du försöka hitta den gungställning i trä som passar dina behov bäst. Vi uppmuntrar dig att inspireras och klicka dig runt. Våra mycket kompetenta och erfarna kundtjänstmedarbetare kan sedan hjälpa dig att förvandla dina önskemål till din unika lösning. Välkommen att kontakta oss med alla dina frågor.

Kan alla typer av gungsitsar kombineras?

KOMPAN erbjuder enkla gungsitsar och gungsitsar till flera barn. Alla gungsitsar kan kombineras i de olika systemen. Prova dig fram eller kontakta oss här för att höra om dina valmöjligheter.

Finns stolparna i Robiniaträ med stålfötter?

Ja, KOMPAN har designat stålfötter för alla gungställningar.


Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.