Le Serpentin lekplats i Paris

Lekplats som hedrar stadens arkitektoniska arv

Bostadshuset Le Serpentin slingrar sig som en orm runt fyra hektar park med en lekplats i mitten. När parken skulle förnyas ville landskapsarkitekten göra något som skulle hedra Le Serpentins arkitektoniska arv. Tillsammans med KOMPAN gjorde de just det och designade en lekplats i livliga färger och spännande former. Det blev verkligen iögonfallande och i arkitekten Émile Aillauds anda. 

Kraven var höga för det mest tätbefolkade området i Paris. Det skulle vara hög design, vandalismsäkert material och bra kvalité. Lekplatsen blev en perfekt kombination med imponerande design och hög funktionalitet. 

 

Kul för alla åldrar

De unika och imponerande lekstrukturerna i de livligt färgade looparna garanterar oändligt med kul för stora och små. Looparna möjliggör många olika fysiska aktiviteter som klättring, balansering, åkning, hoppning och svängning - alla viktiga aspekter för barns fysiska utveckling. Och med sin transparenta design kan föräldrarna se sina barn leka från sina hem. Studenter använder looparnas enorma ytor för att umgås och vara sociala med sina vänner.

Fysisk

Emotionell

serpentin2.jpg

serpentin1.jpg

serpentin3.jpg

Högskoleelever, gymnasieelever och förskolebarn - alla får plats här!

Didier Méreau

Landscape Director 

City of Pantin

Le Serpentin Playground in Paris

Île-de-France, Paris , France

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section