Lekplats på Hældager skolan

GALAXY™ gör skolbarnen aktiva och sociala

Hældager-skolan i Danmark förvandlade sin stora svarta asfaltskolgård till en färgstark och cool lekplats som lockar alla elever på skolan. Skolan har en speciell avdelning för barn med funktionsnedsättningar och därför var det ett krav att lekplatsen skulle vara inkluderande och rolig för alla. Med GALAXY ™ blev det just så, en spännande och utmanande lekplats där alla, oavsett förmågor leker tillsammans.

Lekplatsen har skapat nytt liv på skolan och är nu också fylld med glada barn från samhället på kvällar och helger. På Hældagerskolan är den livliga atmosfären som den nya skolgården medför en bonuseffekt, det finns alltid människor som ser efter skolan och efter att skolgården stod klar har det inte varit någon vandalism eller förstörelse alls.  

 

 

Cool lek med GALAXY™

GALAXY ™ symboliserar cool aktivitet och kickar till och med igång leklusten hos den mest stillasittande tonåringen. På GALAXY ™ Emerido-lekställningen blir barnen utmanade av dynamiska och tuffa lekaktiviteter så som klättring, snurraktivitet, balansövningar och gungning.  Det är aktiviteter som utvecklar barnens rörlighet, balans och koordinationsförmågor. Den transparenta designen på Galaxy gör att barnen kan interagera och få kontakt med varandra oavsett var de är i ställningen. På så sätt förbättras sociala-emotionella färdigheter genom möjligheten till många sociala aktiviteter. Ställningen lockar barnen att vara kreativa och får dem att skapa sina egna sociala hangout-platser. 

 

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Hældager_horizontal2.jpg

Hældager_horizontal3.jpg

Hældager_horizontal1.jpg

En bonuseffekt har varit att det skapar en fantastisk atmosfär för skolan. Det betyder att det finns fler människor att hålla ett öga på platsen. Vi har inte haft någon vandalism eller förstörelse.

Søren Klindt 

Rektor

Hældagerskolen 

Hældager School Playground

Jylland, Vejle , Denmark

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section