Egeskov Slott

Kultur, historia och kul för familjen

På ön Fyn ligger Europas bäst bevarade slott, Egeskov. Denna kulturinstitution har lyckats bli en populär attraktion för barnfamiljer genom att blanda den unika och kulturella attraktionen med lekaktiviteter som passar hela familjen.

Under åren har greven av Egeskov investerat i lekredskap för att göra slottet mer inbjudande för familjer med barn. Greven skapade den populära lekskogen. Ett stort grönt parkområde med mycket utrustning som kommer från KOMPAN. Parken har något roligt och utmanande för barn i alla åldrar, även föräldrarna kan bli andfådda när de klättrar på Danmarks högsta Corocord Spacenet.

Egeskov Slott har en historia från 1554 talet. Lekskogen är också KOMPANs historia. I detta område visas några av KOMPANs första MOMENTS  lekställningar som är 30 år gamla och några av de senaste och mest innovativa lekställningarna som kommer från den globala bästsäljaren Corocord Spacenet.

En mötesplats för olika åldrar där man kan vara både aktiv och social

I lekskogen hittar du utmaningar för både vuxna och barn. Här kan barnen utvecklas och växa som individer. Lekplatsen på Egeskov Slottet har en stor variation lekprodukter från Kompan som erbjuder massor av  lekmöjligheter. Från spännande klätterlek i det högsta klätternätet i Danmark till timmar av lek på piratskeppet,  femgungan, snurrkoppen, lekställningarna och det fantastiska slottet. Det finns något för alla åldrar och förmågor. Från småbarn till tonåringar – det här slottet har lek för alla.

 

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Egeskov-supernova.jpg

Egeskov-climbing.jpg

Egeskov-toddler-spica.JPG

Egeskov-musicpanel.JPG

Egeskov-tunnel.JPG

När vi vill förnya vår lekplats tar vi bara de befintliga produkterna och skapar små satellit lekplatser på området runt Egeskov. Det finns verkligen inga fel på produkterna vi byter ut, även efter 15 år. Vi har just flyttat en 15-årig lekställning till området nära vårt café. Det är verkligen fantastiskt att få denna möjlighet.

Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille

Greven, Egeskov Slott, Danmark

Egeskov Slott

Fyn, 5772 Kværndrup 5772, Denmark

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section