COROCORD™ kvalitetsmaterialer

KONSTRUERADE FÖR ATT HÅLLA

3-elementer.jpg

STÅLMAST

I mitten av Spacenet finns masten, som är tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet. Strukturen av masten som ett svajande stöd är statiskt förmånlig och jämnar ut svängningarna i Spacenet. Masterna är som standard varmdoppade, och pulverlackering i RAL-färg kan väljas.

COROCORD-REP

Corocord-rep är av en särskild "Hercules"-typ med galvaniserade sextrådiga ståltrådar och en kärna av ståltråd, nästan helt omöjliga att slita ut. Varje tråd är hårt lindad med PESgarn, som smälts på varje individuell tråd, vilket innebär att efter den inledande friktionen har tagit bort ytfibrema återstår en hårdare PES-beläggning som skyddar varje tråd. Detta gör repen extremt resistenta mot slitage och vandalisering. Härdade Corocord-rep tillverkas endast av Corocord och används endast för Corocords Spacenets och Corocords replösningar. Och bara ifall att: Slitna eller vandaliserade repdelar kan bytas ut på plats.

"S"-KLÄMMOR

Corocord "S"-klämmor används som universella anslutningar i Corocords produkter. De är tillverkade av rostfritt stål med en diameter på 8 mm. Andarna är rundade, och hela klämman pressas runt repet med en särskild hydraulisk press. Därför kan de inte tas bort med konventionella verktyg.

PP-Coconut-Rope.jpg

PP-COCONUT-REP

PP-repet i coconut-stil har en diameter på 150 mm. Den innersta kärnan av stål har hylsor i båda ändarna, som gör att repet går att ansluta till befintliga element.

SICHERUN.jpg

SÄKERHETSLINA/ SÄKERHETSANKARE

Varje huvudrep (kantrep från Spacenet) på utrustningen, som har fyra spänningspunkter, är utrustat med ytterligare en säkerhetslina. Om en av huvudanslutningama går sönder säkerställer säkerhetslinan stabiliteten av Spacenet.

Corocord-mast-membranes.jpg

COROCORD-MAST MEMBRAN

Corocord-membran består av ett friktionsresistent gummimaterial av transportbandskvalitet, med utmärkt UV-motstånd. De har testats och efterlever strikta PAH-krav. Inuti finns en 4-lagers armering av vävd polyester. Armeringen och de två ytskikten har en tjocklek på 7,5 mm. Membranen är extremt svåra att skada med en pennkniv, till skillnad från de vanliga tältmaterialen, som har en tjocklek på 1 till 2 mm. Membran kommer i olika färger.

Corocord-aluminium-Clamps.jpg

COROCORD-ALUMINIUM-KLÄMMOR

Corocord-aluminiumklämmor används som anslutningar mellan stålstolpar och rep. Två aluminiumstycken skruvas ihop. Därför kan höjden av klämmorna varieras.

Corocord-membranes.jpg

COROCORD-MEMBRAN

Corocord-membran är tillverkade av nötningsoch UV-beständig gummi med fyra lager av polyestertextil för förstärkning. Corocord-produkter med armering och två ytlager har en total tjocklek på 7,5 mm. På grund av utformningen kan membranen inte skäras av och är praktiskt taget oförstörbara.