Copenhagen International School

En skola med höga ambitioner kring hållbarhet

Hållbarhet och utbildning för framtiden är viktiga delar för Köpenhamns Internationella Skola (CIS). Skolan har blivit utnämnd till att vara en 100% hållbar institution och utbildar och inspirerar eleverna till att leda världen in i en mer hållbar framtid.

Skolbyggnaden har vunnit många nationella och internationella designutmärkelser med sitt unika arkitektoniska utseende och 12 000 solpaneler på framsidan. Solpanelerna är inte bara till för skolans design, de täcker även 50% av skolans energiförbrukning.

Valde partner med stor noggrannhet

Lika ambitös som vid andra val skolan gör var man vid val av leverantör för installation och utförande av nya lekytan på andra våningen på skolan. Kraven var tydliga från skolan. Den måste vara mycket slitstark för att vara hållbar, säker och inspirerande för barnen.

Skolan samarbetade med KOMPAN som är miljöcertifierade enligt ISO 14001 för att bygga sin nya stora lekplats på andra våningen med utsikt över havet. KOMPANs strategi att ”leka grönt” passade direkt in i CIS´s ambitiösa hållbarhetsstrategi. KOMPAN använder hållbart och återvunnet material kombinerat med ett starkt fokus på att minska avfallet i produktionen.

 

 

Ett bra verktyg för utbildning

Skolan har barn från hela världen och från olika nationer med olika kulturer kring lek. Lekplatsen är utformad för att ge barnen en universell lekupplevelse och utmana och inspirera dem till att bli framgångsrika i en rättvis och hållbar värld.

Lekutrustning så som Örnnästet gungan, Supernovan, Galaxy ställningen, Robinia stugor, och Corocord Octanet och Rope Bridge ger barnen många timmar av rolig lek.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Kompan---Copenhagen-International-School-4_1200x1200.jpg

Kompan---Copenhagen-International-School_1200x1200.jpg

Kompan---Copenhagen-International-School-62_1200x1200.jpg

Vi ville ha en hållbar och miljövänlig lösning och samtidigt utmana och locka eleverna till att vara kreativa.

Thomas Nielsen

Kommunikationsdirektör

Copenhagen International School

Copenhagen International School

Zealand, Coepnhagen 2150, Denmark

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section