Buxton Park

Ett unikt aktivitetsområde är skapat - som förenar samhället

Arkitekter ville skapa något ikoniskt för ett nytt bostadsområde som skulle byggas. Tillsammans med KOMPAN designades en iögonfallande mittpunkt på lekplatsen, ett stort Corocord torn som anpassats för att smälta in i den omgivande floran. 

I anslutning till lekplatsen byggdes ett innovativt träningsområde för att tillgodose alla i familjen. Medans barnen leker på den fina lekplatsen så kan föräldrarna träna på professionell träningsutrustning ute i den friska luften. Buxton Park erbjuder verkligen något för alla invånare. 

Ikonisk lekplats med massor av kul

När barnen klättrar till toppen på det gröna Corocord-tornet får dem använda sin kroppsstyrka och koordination. Väl på toppen belönas klättraren med en fantastisk utsikt och en magkittlande resa ner. Gungorna är inte bara roliga utan hjälper barnen att träna sin smidighet, balans och samordning. Kompisgungan får barnen att öva upp sina sociala färdigheter och träna turordningsregler och samarbete. Studsmattorna är fantastiska och bygger upp barnens motoriska färdigheter, balans och rytm. Att hoppa är också ett utmärkt sätt att bygga bentäthet som ger barnen starkare ben för livet. Bredvid lekplatsen kan föräldrarna njuta av ett träningsområde utomhus med professionell och effektiv träningsutrustning. Suspension Trainer som finns på träningsplatsen erbjuder 49 olika övningar som ökar styrka, balans, flexibilitet och bålstabilitet.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

Buxton corocord.jpg

GardenTower.jpg

Spica2.jpg

 

Det finns en ikonisk känsla här, den är helt enkelt speciell och vi har fått fantastisk feedback från invånare som njuter av lekplatsen 

Rihannon West 

Assistant Development Manager 

Lendlease

Buxton Park, Australia

Queensland, Yarrabilba 4207, Australia

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section