Boothville Förskolan

Skräddarsydd lekplats för att passa skolans utvecklingsplan

Tillsammans med undervisningsteamet vid Boothville Förskola designade KOMPAN en lekplats skräddarsydd efter skolans utvecklingsplan. Lekplatsen passar perfekt för skolans pedagogiska mål att använda lekplatsen för att stimulera barnen i mer än bara det fysiska utvecklingsområdet. 

Den färgglada lekplatsen i Boothville ger inte bara en säker plats för barnen att ha kul och leka på utan ger också en värdefull lärmiljö där barnen kan utveckla sina sociala, emotionella, fysiska, kreativa och kognitiva färdigheter. 

 

Mer än fysisk utveckling

Den färgglada lekplatsen med torn, rutschbanor och sand- och vattenlek på Boothville förskola ger barnen en riktig wow-upplevelse.  Sand- och vattenleken tilltalar sinnena och uppmanar barnen att träffas och vara kreativa samtidigt som de lär sig turordningsregler. På platsen med lekprodukterna  ”hemmet och trädgården” är allt möjligt och det är upp till barnen själva att fantisera ihop en berättelse och komma på roller. De manipulativa och taktila elementen i lekrummet stimulerar barnens sociala och verbala förmåga. Lektornet erbjuder mer fysisk lek så som klätterlek, balansövningar och att åka rutschbana.

Fysisk

Emotionell

Kognitiv

Kreativ

rope1.jpg

water 1.jpg

playground1.jpg

 

Barnen blir engagerade, exalterade och vill vara utomhus och leka i alla väder 

Rebecca Payne 

Huvudlärare

Boothville Förskola

Boothville Primary School

Northants, Northhampton , England

Behöver ni rådgivning?

Vi har 50 års erfarenhet av att utveckla utemiljöer och hjälper dig gärna med ert projekt.

 

1 Left Section
2 Right section