Det här kan du förvänta dig av KOMPAN

KOMPANs mål är att hjälpa våra kunder skapa hälsosammare och gladare samhällen. Därför arbetar vi hårt för att leverera de bästa lösningarna för lek- och utomhusträning. Enastående kapacitet i alla led. 

DE VACKRASTE OCH TIDLÖSASTE LÖSNINGARNA FÖR LEK- OCH UTOMHUSTRÄNING

KOMPAN föddes ur konsten. För ett halvt århundrade sedan såg skulptören Tom Lindhardt barn som lekte på hans konstverk.

Tom vände på processen och började skapa lekplatser som var vackra och tidlösa, som konstverk.

Under de efterföljande åren har den lilla Homo Ludens-figuren som är KOMPANs symbol blivit ett ikoniskt kännetecken för nyskapande kvalitet, en logotyp som säger ”det här är konsten att leka”.

-> Learn more about our history
DE VACKRASTE OCH TIDLÖSASTE LÖSNINGARNA FÖR LEK- OCH UTOMHUSTRÄNING

DEN MEST LEKFULLA OCH UTVECKLANDE LEKDESIGNEN

Barn är som snöflingor, lika på ytan men ändå unika. Med KOMPANs lösningar är de olika element som barnen älskar inbyggda i varje modul: fart, höjd, utrymme samt möjlighet till rollekar och att skaffa nya vänner.

Lekplatserna själva är också som snöflingor, lätta att känna igen men alltid olika.

Vårt mål är trefaldigt: att skapa en WOW-känsla som stimulerar en önskan att stanna kvar, och att barnen ska UTVECKLAS fysiskt och mentalt genom leken.

-> Se whitepaper från KOMPAN Play Institute

UTOMHUSTRÄNING SOM VERKLIGEN GÖR SKILLNAD

Träning och frisk luft hör ihop och är ett allmänt recept för välmående. Idag känner vi till de positiva effekterna av fysisk ansträngning. Vår livsstil på 2000-talet kräver fysiskträning, men för att göra rätt krävs ett vetenskapligt förhållningssätt till vad, hur och med vilken utrustning vi tränar. Det är här lösningarna möter verkligheten.

Vi samarbetar med idrottsfysiologer och fysioterapeuter samt universitet och idrottsforskare för att se till att vi levererar perfekt utomhusutrustning som verkligen ger resultat. 

-> Se whitepaper från KOMPAN Fitness Institute

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR

Vi vet att våra kunder är olika och vill få ut olika saker av sin lekplats eller sitt träningsområde, bland annat när det gäller estetik, teman, åldersgrupper och antal barn som ska kunna leka samtidigt. En nöjespark kanske vill skapa en WOW-lekplats för att locka till sig barn. En skola vill kanske ha en mycket fysisk lekplats där barnen förbränner energi så att de kan koncentrera sig under lektionerna. Därför skräddarsyr våra arkitekter, landskapsarkitekter och designers lösningar efter dig, dina användare, dina miljöer och dina behov.

UNIKA LANDMÄRKEN FRÅN KOMPAN DESIGN STUDIO

När är en lekplats inte bara en lekplats? När den är unik. KOMPAN Design Studio i Berlin skapar lekplatser och träningsområden från grunden som är skräddarsydda för att säga något om de samhällen där de används. De är landmärken, lika distinkta som en gåva från naturen eller en arkitektonisk pärla. Från Australien till Frankrike och från Tyskland till Singapore utgör lekplatserna och träningsområdena ett unikt sätt för samhällen att sticka ut och göra avtryck.

-> Lär dig mer om KOMPAN Design Studio

DE MEST UNIVERSELLA DESIGNLÖSNINGARNA SOM INKLUDERAR ALLA

Lek är det mest magiska i ett barns liv, alla barn. Oavsett fysisk eller mental förmåga är lek till för alla. Det ska inte finnas några avskärmade områden. Inkluderande lek är kärnan i allt vi strävar efter. Lek utan gränser där barn är så engagerade att de inte känner till varandras personliga situation. Universell design betyder en stigmafri lekplats för alla.

-> Lär dig mer om KOMPANs Inkluderande lek

DIN PRIORITERADE PARTNER FRÅN IDÉ TILL LEK

Att bygga en lekplats kan låta som rena barnleken, men det kan vara mycket komplicerat. Vi är redo att lyfta bördan från dina axlar och vara din partner under processen.

Vi hjälper dig att hitta de bästa produkterna och den bästa layouten för dig, dina användare och ditt område. Vi ser till att den nya anläggningen är en trygg och härlig plats där besökarna kan tillbringa många timmar.

Vi ser till att allt kommer på rätt plats i rätt tid, rensar platsen, gräver ut för grunden, installerar produkter, lägger fallskyddsunderlag, anlägger stigar och placerar ut staket, bänkar och liknande.

MATERIAL AV HÖGSTA KVALITET

Lekplatser måste klara slitage från väder och intensiv användning. En KOMPAN-plats behåller sitt fantastiska utseende under många årtionden och kräver inte mycket underhåll. Det är bara då användarna kan få ut så många timmar av glädje som möjligt. Därför använder vi material av högsta kvalitet som ser inbjudande ut under många årtionden framöver och kräver minsta möjliga underhåll.

Det är också därför vi lämnar de bästa garantierna i klassen. Över tiden är detta det bästa och mest ekonomiska för alla.

-> Läs mer om våra garantier

GRÖNT OCH SÄKERT

Miljön och säkerheten går hand i hand i en KOMPAN-anläggning, där en funktion ofta kompletterar den andra.

Från råmaterial till slutprodukt är det viktigt att kunna tillverka med återvunna resurser och inte lämna ett negativt avtryck.

Dessutom är det viktigt att göra upplevelserna på lekplatsen så spännande och utmanande som möjligt för att stimulera utvecklingen, utan att utsätta barnen för risk.

-> Lär dig mer om vad hållbarhet är för KOMPAN